FCC de Volharding sinds 1983

De Fietscrossclub(FCC) de Volharding is op 7 oktober 1983 opgericht. Met andere woorden “we” bestaan dus al meer dan 30 jaar! Nadat de rage vanuit Amerika naar Nederland kwam werd de fietscrosssport ook in Nunspeet geïntroduceerd.

De crossbaan van FCC de Volharding ligt prachtig op het sportpark “De Wiltsangh” tegen de bosrand aan. De vorige baan (kijk ook eens op www.nunspeet.nl op de luchtfoto’s of download Google Earth) heeft erg lang dienst gedaan. Met lange lussen en een toplaag van schelpenklei had Nunspeet een fraaie en snelle baan, die vanaf het eerste moment veel waardering oogstte bij de verenigingen en rijders in heel Nederland. Doordat de toplaag erg slecht werd en omdat door de ontwikkeling in de crosssport een verschuiving plaatsvond naar meer technische banen is in 2006 de baan volledig gerenoveerd. Meer bochten en meer heuvels vragen om meer  techniek van de rijders.

In september 2008 is het oude starthek vervangen door een hyper moderne starthekinstallatie. Bediend met luchtdruk, veilig en voorzien van en voicebox. In het jaar 2013 werd de startheuvel verhoogd van 3.50 mtr. Naar 5.00 mtr. Hoogte, waardoor de rijders nog  technischer, sneller kunnen starten, springen en crossen op de BMX baan. De techniek en de sport BMX staat niet stil en dat is een goed teken voor onze vereniging.

FCC de Volharding is een club waar op dit moment zo’n 75 enthousiaste crossers hun sport beoefenen. Dat is een mooi aantal in ogenschouw genomen dat enkele jaren geleden de club een terugslag had naar en tiental leden. De leeftijd van de leden varieert op dit moment tussen de 4 en 45 jaar.

FCC de Volharding is een combivereniging: vanaf het begin zijn we aangesloten bij de KNWU en na de oprichting van de NFF zijn we ook een NFF vereniging geworden. Dit betekent dat we zowel bij beide BMX bonden een licentie kunnen aanvragen en dat de club voor beide competities wedstrijden mag organiseren.

Wij zijn een actieve vereniging waarbij wekelijks op dinsdag- en donderdagavond trainingen worden gegeven  en het geven van diverse clinics bijdraagt een het kennismaken met BMX sport bij de jeugd van Nunspeet en omgeving.

Met de nieuwe ontwikkelingen op gebied van de diverse disciplines BMX, Dirt, ATB en MTB en Wielrennen hopen wij samen met diverse wielerverenigingen uit te breiden in de gemeente Nunspeet. Waarbij de diverse disciplines elkaar “niet bijten” maar juist aanvullen en de fietssporter, jong of oud, elkaar kunnen waarderen en vinden in de wielersport.