Gaat een training door? Hoe werkt dat?

Daar er soms nog wat onduidelijkheid is of een training door gaat of niet leggen we het graag nog even voor u uit.

De beslissing om een training wel of niet door te laten gaan heeft vooral te maken met het weer en de baan conditite. De top laag van de baan is van gralux en deze is net beton. Wanneer deze zacht wordt (door veel vocht in de top laag) worden er sporen gereden in de baan en wanneer gralux dan weer hard wordt zijn die sporen hard geworden en wordt het gevaarlijk. Gralux is ook erg kostbaar dus vaak wordt een training wanneer de toplaag zacht is afgelast om de baan niet kapot te rijden.

Bij twijfel gaat op de dag van de training gaat 1 van de trainers naar de baan om de baan conditie te controleren. Dit gebeurt meestal aan het einde van de middag.

Rechts bovenin de website staat een groen of rood vlak met daarin de mededeling of de training (of club activiteit) wel of niet door gaat. Soms wordt de reden er ook in vermeld.

De beslissing om een training door of niet door te laten gaan gebeurt op zijn laatst op 16:30! Dus als je na 16:30 op de website kijkt naar het stoplicht weet je of de training wel of niet door gaat. Na 16:30 is het dus definitief!