BMX wedstrijden bonden

FCC de Volharding is aangesloten bij twee bonden:

  1. De NFF: De Nederlandse Fiets Federatie, www.nff-fietscross.nl
  2. KNWU, Koninklijke Nederlandse Wieler Unie, www.knwu.nl

4 clubwestrijden per jaar

Bij de club organiseren wij samen met FCC Putten clubwedstrijden, ongeveer 4 stuks per seizoen. En ter afsluiting volgt een gezellige zaterdag met een prijsuitreiking. Hiervoor is een apart wedstrijdreglement in te zien, ook te zien op onze site. Data hiervan worden per mail/website aan de leden tijdig kenbaar gemaakt.

Nederlandse Fietscross Federatie (NFF)

Standaard wordt door de club een NFF -licentie aangevraagd, waardoor het lid kan mee doen met wedstrijden welke worden georganiseerd door de NFF. Elk lid krijgt een lid nummer, welke gelijk is aan het stuurbordnummer. Dit stuurbordnummer incl. stuurbord zal door de club worden aangeleverd bij aanmelding als lid van de vereniging en dient te worden gemonteerd op de voorkant van het stuur.

Wanneer een lid NFF wedstrijden gaat rijden dient hij/zij ook een zijnummerbord op de fiets te monteren, i.v.m. foto- finish systeem, dit dient u dan zelf aan te schaffen.

NFF District Midden Wedstrijden

Wanneer het lid wil meedoen aan wedstrijden kan in eerste instantie gekozen worden voor District Midden wedstrijden, welke vallen onder de vlag van de NFF- bond. Deze wedstrijden worden verreden over (8 ) klassements wedstrijden die door de volgende clubs worden georganiseerd en daar ook worden verreden: Putten, Kampen, Nunspeet, Doetinchem, Kootwijkerbroek, Apeldoorn, Lichtenvoorde en Nijkerk. Aan het einde van deze 8 wedstrijden volgt een prijsuitreiking van het klassement. Hierbij geldt het wedstrijdreglement van District Midden. Kosten per te rijden klasse zijn € 2.00 p.p. en deze prijs geldt bij voorinschrijving. (prijzen onder voorbehoud). Ben je nieuw? Klik hier voor meer informatie over een regio wedstrijd.

NFF Nationale wedstrijden

Daarnaast organiseert de NFF ook nationale wedstrijden die door alle bij de NFF aangesloten clubs door heel Nederland worden georganiseerd.

Hiervan zijn minimaal 10 wedstrijden per seizoen, welke worden verreden tussen Pinksteren en Pinksteren van het volgende jaar. Om mee te willen doen aan het Nederlands Kampioenschap, elk jaar in het Pinksterweekend, dien je als kwalificatie het totaal aantal aangeboden wedstrijden in het seizoen -/- 4 hebben gereden. Ook organiseert de NFF jaarlijks naast het Nederlands Kampioenschap (NK) het Nederlands Club Kampioenschap (NCK). Deze laatste wordt sinds 4 jaar samen met de KNWU georganiseerd. Kosten van deze wedstrijden zijn € 5.00 en geldt bij voorinschrijving. (prijzen onder voorbehoud)

Zie website NFF voor verdere informatie: www.fietscross.org/nff/

 

Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie KNWU

Per 1 januari 2015 is elke KNWU vereniging verplicht om een basislicentie KNWU aan te vragen voor leden die lid zijn van onze vereniging. Met deze basislicentie kun je meedoen aan afdeling wedstrijden (AK). Wil je daarnaast meedoen met nationale wedstrijden. Dan dien je via de KNWU site met je basislicentie je aan te melden voor een wedstrijdlicentie en waarvan de kosten voor eigen rekening zijn. Daarnaast dien je dan ook nog apart een stuurbordnummer aan te vragen en zal men dit op een zelf aangeschaft stuurbord moeten aanbrengen welke gemonteerd dient te worden op de voorkant van het stuur. Wanneer een lid KNWU wedstrijden gaat rijden dient deze ook een zijnummerbord op de fiets te monteren, i.v.m. foto- finish systeem, dit dient u dan ook zelf aan te schaffen.

Wanneer het lid wil meedoen aan wedstrijden onder de vlag van de KNWU kan in eerste instantie gekozen worden voor:

Afdelingskampioenschappen (AK`s)

Afdeling Kampioenschappen (AK`s) ,  vallen onder de vlag van de KNWU. De AK`s  worden verreden over (7 á 9) wedstrijden die door de clubs worden georganiseerd uit de Regio BMX Noord -Oost. Aan het einde van deze wedstrijden volgt een prijsuitreiking van het klassement. Daarnaast kan op de dag van de AK zelf ook gereden worden in een Open Klasse, hierbij valt een dagprijs te verdienen voor de beste 3 rijders van elke klasse. Deze wedstrijden worden verreden onder het wedstrijdreglement van BMX Noord-Oost.

Bij de AK wedstrijden neem je deel met het basislidmaatschap van de KNWU. Wel moet je dan via MijnKNWU zelf een stuurbordnummer aanvragen. Voor onderstaande wedstrijden dien je zelf een extra  wedstrijdlicentie aan te vragen via  MijnKNWU.

Topcompetitie (TC)

Daarnaast organiseert de KNWU ook  nationale wedstrijden die door alle bij de KNWU aangesloten clubs door heel Nederland kunnen worden georganiseerd. Hiervan zijn 5  wedstrijden.

EK voorronde, EK eindronde  en WK

Voor de EK voorronden dient men via de site van de KWNU in te schrijven, met een KNWU licentie kan men hieraan meedoen. Bij een EK eindronde en/of WK dient men zich te kwalificeren bij de KNWU wedstrijden, meer informatie vindt u hierover op de site van de KNWU of bij de club.

Heeft u nog vragen?

Mocht u verder nog vragen hebben, stel ze gerust aan een van de trainers of bestuursleden welke  o.a. aanwezig zullen zijn tijdens de trainingen. Of stel u vraag via e-mail fccdevolharding@gmail.com en we zullen u vraag z.s.m. proberen te beantwoorden.