Regio wedstrijd, hoe werkt het?

Inschrijven:

Voorinschrijving van deze wedstrijd(en) kan via de inschrijflijst  welke in de kantine hangt. En kan t.m.  dinsdagavond voorafgaand aan de wedstrijddag. Op de dag zelf kan ook maar betaal je dubbel inschrijfgeld! Betaling van de inschrijfkosten doe je direct tijdens de inschrijving in de kantine.

Vrije training in de week voorafgaand aan de wedstrijd:

In de week voorafgaand aan een Regio wedstrijd kun je meestal vrij trainen bij de vereniging die de regio wedstrijd organiseert. Dat kan zijn op een speciale avond die zij hiervoor reserveren of gewoon tijdens een trainingsavond. Kijk hiervoor op de website van de club zelf en/of neem zelf hierover contact op met deze vereniging. Meestal betaal je €2.50 per rijder om daar dan even ’s avonds mee te kunnen trainen.

De wedstrijddag zelf:

Clubvertegenwoordiger:

Bij elke wedstrijd van de NFF hebben wij als club een clubvertegenwoordiger. Per wedstrijd kan deze verschillen. Om daar voor u duidelijkheid in te geven zal  een mail worden gestuurd wie het is met zijn/haar telefoonnr. Zodat u altijd op tijd de clubvertegenwoordiger kunt benaderen mocht er iets wijzigen.

Bij aankomst van de vereniging hangen er voorinschrijflijsten met daarop de naam van uw kind. Deze staan per club aangegeven, dus hiervan is een goed overzicht. Kijk altijd hierop om te controleren of u kind ook daadwerkelijk staat ingeschreven. Mocht dat niet het geval zijn, meldt dit dan direct bij de clubvertegenwoordiger van die dag maar wel voor 08.45 uur!!. 

Deze tijd hanteren wij aangezien er tot uiterlijk 09.00 uur de mogelijkheid is om in te schrijven en iedereen aan te melden.

Mocht er nog e.e.a. wijzigen dan  heeft de clubvertegenwoordiger ook nog even de tijd om dit goed te regelen. Na deze tijd niet meer, houdt u daar wel rekening mee !! Er zullen vanaf dit jaar geen uitzonderingen meer worden gemaakt. De ouder en rijder zijn uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor hun eigen inschrijving!

Ook hebben wij de afspraak dat je je ALTIJD aan- en of afwezig meldt bij de clubvertegenwoordiger en dit dus ook graag voor 08.45 uur !! Daarna dus pas gaan trainen!

Training tijdens een regio wedstrijd:

Alle rijders kunnen voorafgaand aan de wedstrijd even trainen en warm fietsen en de baan verkennen. Dit is meestal van 08.30 uur tot  09.30/09.45 uur. Aanvang wedstrijd: 10.00 uur. Controleer voorafgaand aan de training/wedstrijd of de fiets goed in orde is en dat deze ook voorzien is van een stuur- en zijbord met juiste NFF inschrijfnummer.

Wedstrijdlijsten voor de wedstrijd:

Rond 09.45 uur worden meestal  de wedstrijdlijsten opgehangen en daarop staan 4 manches aangegeven met  als eerste nummer de startrij in het parc ferme en daarachter het startnummer aan het starthek. Zodra u deze gegevens hebt genoteerd op een stukje plakband, plak dit op de fiets zodat uw kind altijd ziet waar het moet staan in het parc ferme en aan het starthek. 

Kijk ook altijd even hoeveel ritten er in totaal zijn, meestal zijn het er een stuk of 36. Dat betekent dat ongeveer 15 tot 10 ritten van te voren u uw kind alweer klaar moet gaan maken voor zijn/haar race en dus op tijd in het parc ferme moet staan. Ben je nl. te laat, dan ben je niet gestart en zal de race niet over worden gereden.

Er zullen dus eerst 4 manches/ ritten worden verreden alvorens de finales bekend zullen zijn. Welke finale uw kind zal rijden is afhankelijk  van hoe hij/zij het gedaan heeft in zijn/haar 4 manches. Na de 4 manches zullen er opnieuw wedstrijdlijsten komen met daarop welke finale u kind zal gaan rijden. Bijvoorbeeld C-finale in rit 5.

Ze beginnen bij de laatste finale en dat is of een E-/ of F-finale. Dus zorg dat u kind dan op tijd weer aanwezig is in het parc ferme. Luister dus ook goed naar de omroeper welke finalerit wordt opgeroepen. Zorg gewoon dat u met uw kind een finale rit daarvoor al in het parc ferme bent. Dus in ons voorbeeld bij de D-finale naar het parc ferme, want hij/zij dient te starten in de C-finale in rit 5.

Zal u kind een finale wedstrijd winnen, let dan op want dan dient u kind de finale daarna gelijk weer aan de start te verschijnen van zijn leeftijdscategorie. Bij de finish zal hij door de fuikmedewerker worden opgevangen en doorgestuurd naar het parc ferme. Daar zal even 5 minuten pauze zijn om vervolgens met de volgende finale te starten. Waar u kind eindigt daar krijgt hij/zij de wedstrijdpunten. Zie het wedstrijdreglement van NFF Regio klassement op onze website bij rubriek Wedstrijden. 

Natuurlijk zult u na dit alles gelezen te hebben nog wel een aantal vragen hebben. Heel begrijpelijk, maar het is gewoon een kwestie van in de praktijk ervaren en er zijn genoeg ouders/rijders en de  clubvertegenwoordiger die uw vragen willen beantwoorden.

Nog wel even belangrijk: gaat er iets fout tijdens de race van uw kind en heeft u daar vragen over, ga dan direct naar de clubvertegenwoordiger. Hij/zij is degene die alleen  mag communiceren met de jury/officials.

Namens het bestuur wensen wij iedereen veel succes en een sportief regio seizoen 2017.